Genieten van het Franse leven

Het altijd gezellige eetfeest waar lokale producten worden verkocht en gegeten aan een lange tafel. Neem je eigen bord, bestek en glas mee en kom op tijd voor een goede plek, zeker als je met een groter gezelschap bent!

Marche Gourmand

Picture this; op het dorpsplein staan lange tafels en om het plein staan de kramen met streekproducten zoals aligot, worstjes, stokbrood maar ook de Franse wijn ontbreekt niet. Dit alles voor een schappelijk bedrag te koop en wordt aan tafel genuttigd. 

We kennen allemaal de weekmarkten die in heel Frankrijk uitsluitend ‘s morgens zijn. Dezelfde marktkooplui die je ook op de weekmarkten tegenkomt, tref je ook aan op de avondmarkt. Alleen maken ze nu ook een gerecht klaar met hun eigen producten en volgens lokaal recept. 

De groenteman maakt salades, de slager grilt stukken vlees, spiesen en worstjes, de eendenboer maakt eendenborst (Magret de Canard), de wijnboer verkoopt zijn hele assortiment wijn, de bakker verkoopt vers brood en bakt pannenkoeken en wafels.

Bij aankomst zoek je een plekje aan een van de tafels, vervolgens loop je rond en kijk je waar je trek in hebt. Je zoekt iets uit, rekent het ter plekke af en geniet van het eten, de wijn en de avond. Neem je eigen bord, bestek en glas mee!