Kilometers wandelen | genieten van rust en natuur

Op la Baraque kun je elke dag voor een andere wandelroute kiezen met vertrek vanaf het terrein. Maar er zijn ook veel prachtige wandelpaden in de nabije omgeving. Je kunt bij ons genieten van een wandelvakantie in steeds wisselende (natuur)gebieden, met wisselende uitzichten en wandelniveaus. Zo kun je genieten van een wandelvakantie zonder telkens je koffer te hoeven pakken. Wandelen in Frankrijk

Frankrijk heeft misschien wel het meest uitgebreide netwerk van wandelpaden in heel Europa met een lengte van zo’n 150.000 tot 200.000 km. De omgeving van Monteils bestaat uit rivieren en bergen. Er zijn veel prachtige wandelroutes, zowel vanaf la Baraque als ‘om de hoek’. Wij hebben deze routes beschikbaar maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. De wandelpaden in Frankrijk staan namelijk bijzonder goed aangegeven.

Promenade et Randonnée, aangegeven met PR, zijn wandelpaden met een route van een paar uur tot maximaal een dag. Zij spelen in op de behoefte aan korte(re) wandelingen. De routes zijn vaak in overleg met de lokale belanghebbenden gemaakt zoals gemeenten, VVV-kantoren zodat je als wandelaar het lokale erfgoed kunnen ontdekken. 

Naast de officiële wandelroutes heb je veel wandelpaden die niet zijn aangeduid maar waar je prima kunt wandelen. Het is altijd spannend waar je uitkomt, maar je kunt altijd nog dezelfde weg terug.