Ouwe zooi is mooi

Oude industriële en decoratieve meubelen en deuren. Brocante, accessoires en andere aparte, leuke, mooie ouwe zooi. Het is allemaal te vinden op het platteland van de Midi-Pyreneeën.

Rommelmarkt |

Vide Grenier & Brocante

Net als wij vinden Fransen het erg leuk om rond te struinen op zoek naar de pareltjes onder de oude spullen. Het is een van de meest favoriete bezigheden van Fransen, vooral op het platteland waar nog veel interessante producten uit de grote schuren en van zolder worden getrokken en voor een stuiver of meer verkocht. Je ziet dan ook dat in veel plaatsen rommelmarkten ofwel vide-greniers worden gehouden wat letterlijk ‘zolderopruiming’ betekent.
Brocante is kwalitatief beter en dient eigenlijk via winkels verkocht te worden. Door de grote populariteit van de rommelmarkten/vide grenier wordt daar door professionele verkopers steeds meer brocante en antiek verkocht.
Het verschil zie je direct. De pro’s hebben alles keurig uitgestald, hier zie je geen rommeltjes. En als je het niet direct ziet, dan vertelt de prijs het je wel. Zeker in de zomermaanden schieten te prijzen omhoog en is het bijna net zo duur als in een winkel. Afdingen is dan ook belangrijk want anders betaal je echt teveel. 

Rommelmarkten, garage verkoop, bric-a-brac, ze vinden zeker een paar keer per week plaats. Bezoek de 2 meest interessante sites met data van vide-greniers en brocantes in de Avyeron (locatie 12). Kijk ook naar het departement ‘Tarn et Garonne (82)’ en Lot (46), deze grenzen aan ons departement.